Programmeringsappar

Pappasappar har recenserat några appar som jag ännu inte hunnit prova, och några som jag skrivit om här nedan.


Kodable och Kodable Pro

Jag har bara provat gratisvarianten som hastigast men gillade mycket av det jag såg. Jag ogillar kraftigt att man måste kryssa i om man är tjej (rosa) eller kille (ljusblå) till att börja med. Sen är hela kringberättelsen rätt töntig av det jag kunde se, men där är jag kanske inte rätt åldersgrupp att bedöma.

Det jag gillar allra bäst är det pedagogiska materialet som finns beskrivet för vuxna. Där förklaras varje nytt steg och nytt begrepp på ett sätt som gör att en helt kodokunnig lärare eller förälder kan hänga med och förstå syftet med övningarna. Jag har inte lusläst materialet, men det verkade vettigt och bra.

Ladda hem gratisversionen och lek lite med den och passa på att läsa om varför du gör det du gör. Programmeringsbegrepp får man på köpet.Hopscotch HD
Gratisapp som påminner om scratch med sina moduler. Fina bilder och rolig att använda.


Robo Logic 15 kr men finns även i gratisversion, vilken är den jag själv laddat ner och provat. Appen är lätt att använda och jag gillar att man kan se både "kod" och resultat samtidigt. Det är lätt att se var det blir fel och därifrån kan man justera koden. Visuellt är den kanske inte så tilltalande för barn, men den är helt klart lätt nog att använda långt ner i åldrarna.


cargo-bot  Gratis app som tränar programmering genom spel. Rekommenderas från 4 år.

move-turtle 22 kr för programmeringsapp som går ut på att flytta en sköldpadda och ta poäng genom att skriva rätt kod. Appen är snygg och grafiken tilltalande. Däremot tycker jag att den inte är helt lätt att använda. Jag fastnar några gånger på grund av att jag inte förstår hur jag ska lösa uppgiften och eftersom man inte ser koden och uppgiften samtidigt. Man kan få hjälp med att lösa uppgiften genom att  be om hjälp och det är så klart strålande, så att man kan komma vidare och lära sig hur man gör.

catos-hike 38 kr eller en gratisversion.
Robo Commander använder programmeringsspråket BASIC för att programmera en robot. Hör till Romotive.com som tillverkar en robot av en iPhone. Det verkar som att man kan använda appen bara för att programmera ansikten och röster, men med en Romo kan man programmera sin egen robot att reagera på omgivningen.python-programming-language avancerad app för pythonprogrammering. Inget för nybörjare.


Fler Python-appar:
Python-for-ios 22 kr, app för pythonprogrammering. Inget för nybörjare.

python-math gratis, med köpmöjligheter i appen. Gör matematiska uträkningar i Python. Inget för nybörjareHär har du en bättre och mer omfattande presentation av appar:
https://kulmedkod.wordpress.com/2013/03/27/spelen-som-lar-ungarna-att-koda/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar