onsdag 12 november 2014

På konferens

Jag är i Barcelona. Sista dagen idag. Sedan i söndags har jag sköljts över med nya tankar. Det blev inte alla 58 seminarium som jag hade anmält mig till, men de ca 20 som blev räckte gott och väl (har två kvar). 

Konferensen jag är på heter Gartner Symposium. Jag visste inte alls vad det var när jag fick förfrågan om att följa med. Jag tackade ja utan att tveka. Om staden vill skicka mig på konferens så är det väl klart att jag åker. 

Gartner är analytiker inom IT-branschen. De har ett utbildningsspår, även om det inte var det mest framträdande på konferensen. Stockholms stad var inbjudna som talare på grund av de satsningar som man gjort de senaste året , mycket tack vare Ann Hellenius driv.

Förutom den kunskap jag fått från analytikerna har det också varit väldigt lärorikt att få en bättre insyn i hur det strategiska arbetet ser ut. Vi har diskuterat olika problem och möjliga lösningar. Jag kommer inte svära över Volvo-IT mer, nu när jag vet mer om hur det är upplagt. 

Jag har fått många nya infallsvinklar på mitt utvecklingsarbete. Genom att se vad man spår för trender inom affärsvärlden kan jag översätta till hur det påverkar skolan. Digitaliseringen påverkar oss alla, oavsett vi väljer att vara en del av den eller ej. 

Återkommer med mer utförlig rapport. 

onsdag 5 november 2014

Ystadpedagogerna frågar

söndag 2 november 2014

Awesome!

Efter mitt besök på Kvarnbyskolan i Rinkeby under Code Week, har jag längtat efter att åka dit igen. Jag vill så gärna jobba med de här tjejerna. Jag har bestämt mig för att satsa mina prispengar från Guldäpplet för att kunna köpa in material åt tjejerna och nu har jag fått 5000 kr till att använda. Jag fick pengar från Awesome foundation vars enda krav var att det var ett bra projekt som de gillar. De delar ut 5000 kr varje månad till bra idéer, så det är en bra grej att söka om du klurar på något litet som kan bli stort.

5000 är ingen förmögenhet, men det räcker gott och väl till att fixa t-shirts till tjejerna. Det ville de så gärna ha. Jag tänker att det blir en bra första uppgift, att designa egna tishor till sig själva.

Åh vad jag längtar dit!