onsdag 12 november 2014

På konferens

Jag är i Barcelona. Sista dagen idag. Sedan i söndags har jag sköljts över med nya tankar. Det blev inte alla 58 seminarium som jag hade anmält mig till, men de ca 20 som blev räckte gott och väl (har två kvar). 

Konferensen jag är på heter Gartner Symposium. Jag visste inte alls vad det var när jag fick förfrågan om att följa med. Jag tackade ja utan att tveka. Om staden vill skicka mig på konferens så är det väl klart att jag åker. 

Gartner är analytiker inom IT-branschen. De har ett utbildningsspår, även om det inte var det mest framträdande på konferensen. Stockholms stad var inbjudna som talare på grund av de satsningar som man gjort de senaste året , mycket tack vare Ann Hellenius driv.

Förutom den kunskap jag fått från analytikerna har det också varit väldigt lärorikt att få en bättre insyn i hur det strategiska arbetet ser ut. Vi har diskuterat olika problem och möjliga lösningar. Jag kommer inte svära över Volvo-IT mer, nu när jag vet mer om hur det är upplagt. 

Jag har fått många nya infallsvinklar på mitt utvecklingsarbete. Genom att se vad man spår för trender inom affärsvärlden kan jag översätta till hur det påverkar skolan. Digitaliseringen påverkar oss alla, oavsett vi väljer att vara en del av den eller ej. 

Återkommer med mer utförlig rapport. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar